Sosul de gorgonzola cu ciuperci este un sos alb delicios, care poate fi consumat atat in combinatie cu fripturi, peste, cat si cu legume.
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 cana de smantana grasa
1 lingura de unt
1/2 ceapa medie, tocata marunt
150 g branza gorgonzola faramitata
240 g ciuperci feliate
piper
patrunjel
Mod de preparare
Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata foarte marunt in el. Cand ceapa devine usor aurie, toarna cana de smantana, da focul mai mic, si las-o sa fiarba pana scade si se ingroasa putin. Dupa 10-15 minute, adauga branza si amesteca bine sosul, pana cand branza se topeste.
Separat, soteaza ciupercile intr-o alta tigaie cu putin ulei, pentru a-si emana toate aromele, apoi adauga-le in sosul alb. Asezoneaza sosul cu piper si patrunjel, dupa gust.