Sosul de hrean este foarte iute si intepator la gust si merge perfect alaturi de diferite tipuri de fripturi, deoarece are rolul de a mai "taia" din continutul de grasimi al unora si de a mai condimenta un pic mancarurile! Este un sos perfect alaturi de miel, rasol de vita, dar si de alte preparate din porc!
Foto: atlanticfoods.co.uk
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
4-5 radacini de hrean
2-3 linguri de smantana
1 lingurita zahar
sare
otet
Mod de preparare
Curata radacinile de hrean si spala-le bine. Da-le pe razatoare, pe partea cea mai marunta.
Asigura-te ca incaperea in care stai este bine aerisita, deoarece mirosul puternic va fi destul de inecacios.
Peste hreanul ras, adauga zaharul, smantana si cativa stropi de otet, dupa gust, si amesteca foarte bine.
Exista mai multe variante de sos de hrean, insa de departe aceasta este cea mai simpla dintre ele si are un succes garantat.