Sosul de hrean poate fi considerat, pe buna dreptate, sosul... bun cu de toate. Cu un gust puternic, dar parfumat, sosul de hrean este un deliciu alaturi de fripturi, rasol, legume sau chiar in sandviciuri ori supe. Iata o reteta simpla si rapida, pe care o poti prepara in orice perioada a anului!
Timp de preparare
10 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
5 linguri de hrean ras
4 linguri smantana grasa
2 cani de supa de legume sau pasare
1 lingura faina
suc de lamaie
sare
zahar
Mod de preparare
Amesteca faina cu smantana intr-o oala si adauga hreanul proaspat ras si, la sfarsit, supa. Pune oala pe foc si lasa sosul sa dea in clocot si sa se ingroase un pic. Inainte cu 1 minut de a stinge focul, adauga zeama de lamaie, zahar si sare, dupa gust.
Lasa-l sa se raceasca si serveste-l fie caldut, fie rece, de la frigider.