Sosul de lamaie se serveste alaturi de preparatele pe baza de peste sau fructe de mare, diverse preparate la gratar sau creier pane.
Foto: steamykitchen.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1 lamaie
100 ml ulei de floarea soarelui
1 pahar apa minerala (150 ml)
1 legatura patrunjel/ marar
sare (dupa gust)
piper (dupa gust)
Mod de preparare
Pune uleiul intr-un bol incapator si bate-l bine cu telul, pana incepe sa se tulbure. Adauga apa minerala si continua sa bati energic.
Amesteca totul cu zeama de la o lamaie, piper pisat si verdeata taiata marunt. Bate energic cu telul, pana iti rezulta o emulsie omogena.
Trucuri
Pentru o aroma mai intensa de lamaie, poti sa adaugi si o lingurita de coaja rasa de lamaie.
Pastreaza sosul la rece, la frigider, pana in momentul servirii.
Tipul bucatariei
Internationala