Sosul de lamaie pentru peste ascunde cateva secrete de preparare, care il fac sa aiba gustul ademenitor si consistenta cremoasa, fina, demna de cele mai rafinate bucatarii gastronomice. Iata cea mai buna reteta pentru acest sos versatil, care poate fi folosit si pentru alte tipuri de fripturi sau pentru aromatizarea legumelor.
Timp de preparare
25 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
coaja de la 5 lamai
50 ml ulei de masline
50 ml apa
1/4 lingurita zahar
1/4 lingurita sare
Mod de preparare
Decojeste lamaile cu atentie, avand grija sa scoti doar partea galbena de coaja, intrucat cea alba este amara. Pune putina apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca, adauga cojile de lamaie si lasa-le aproximativ 2 minute, pana se inmoaie.
Repeta operatiunea de inca 2 ori, astfel incat sa elimini complet gustul amarui din acestea. Strecoara cojile de lamaie si adauga-le in blender. Toarna apa peste ele, uleiul, sarea si zaharul. Aromatizeaza totul si cu zeama de la o lamaie si apoi mixeaza bine ingredientele, timp de 1-2 minute, pana obtii un sos fin si delicios.