Sosul de oua cu masline este un dressing excelent pentru salate, paste sau fripturi la gratar, oferind un gust autentic, dar si o valoare nutritionala importanta preparatelor tale. Iata o reteta rapida pentru acest sos, pe care il poti pastra in frigider pe termen lung si il poti folosi ori de cate ori simti nevoia!
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 oua
7 masline (fara samburi)
2 linguri rase de smantana
2 linguri de vin alb
2 linguri de zeama de lamaie
1/2 lingurita oregano
1/4 lingurita cimbru
1/4 lingurita busuioc
sare
piper
Mod de preparare
Fierbe ouale astfel incat sa iasa tari. Decojeste-le si separa albusurile de galbenusuri. Toaca albusurile si maslinele marunt.
Freaca galbenusurile cu smantana, adauga maslinele si albusurile, apoi vinul, zeama de lamaie si condimentele.
Amesteca bine totul si depoziteaza sosul in frigider, intr-un vas acoperit etans cu un capac.