Sosul de patrunjel cu coriandru se serveste langa gratare de pasare, miel, oaie sau berbecut.
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 linguri unt
1 ceapa medie
3-4 linguri patrunjel tocat
3-4 linguri coriandru tocat verde
400 ml supa legume
2 linguri otet de mere
sare
piper
Mod de preparare
Topeste untul, caleste in el ceapa tocata cat mai marunt si las-o sa se aureasca usor, la foc potrivit.
Toarna peste aceste ingrediente supa de legume si otetul. Amesteca totul foarte bine, apoi lasa sosul sa fiarba 5 minute, la foc potrivit, dupa ce ai adaugat frunzele de patrunjel si coriandru, taiate cat mai marunt.
Condimenteaza sosul cu sare si piper. Trece sosul printr-o sita metalica, astfel incat sa fie maruntite foarte bine frunzele.
Tipul bucatariei
Internationala