Sosul de rosii este unul dintre sosurile de baza care se folosesc in orice bucatarie. Poate insoti diverse fripturi, fructe de mare sau paste.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
100 g unt
1 ceapa
1 morcov
2 kg rosii coapte, carnoase
5 catei usturoi
1 foaie de dafin
1 crenguta de cimbru
1/2 lingurita zahar
sare
piper
Mod de preparare
Curata mai intai toate legumele, da-le pe razatoarea mare si pune-le la calit in 50 de grame de unt. Cand legumele sunt rumenite, poti adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna le inlocuiesti cu bulion), crenguta de cimbru si foaia de dafin.
Fierbe sosul 30-35 minute, apoi trece-l prin sita, adauga zaharul si potriveste de sare si piper. Mai da sosul in cateva clocote.
Serveste sosul de rosii cu preparate din carne de pasare, peste si legume.
Tipul bucatariei
Internationala