Sosul de salata cu smantana innobileaza gustul oricarei salate si transforma o mancare banala intr-o adevarata delicatesa.
Foto: thelittlegsp.wordpress.com
Timp de preparare
10 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1/2 pahar de smantana grasa
1 lingurita otet
1/2 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita marar tocat
sare
fulgi de ardei (optional)
Mod de preparare
Pregateste un bol incapator.
Toarna smantana in bol, apoi adauga peste ea zaharul, sarea si otetul.
Mixeaza bine aceste ingrediente, pana ce obtii un sos omogen si cremos. Toarna uleiul in fir subtire, intocmai ca la prepararea unei maioneze.
Adauga peste sosul obtinut mararul.
Trucuri
Pentru reusita sosului, este recomandat sa folosesti zahar pudra. Acesta se dizolva mai usor in smantana.
Optional, poti adauga fulgi de ardei iute, pentru a obtine un sos picant.
Tipul bucatariei
Internationala