Sos de susan

/ / Modificat: 2012-08-01
Sos de susan

Sosul de susan este unul din sosurile specifice bucatariei libaneze si se poate folosi alaturi de diverse legume si salate.

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 linguri zeama de lamaie

1 lingura pasta de susan (tahina)

1 catel de usturoi

2 linguri apa

sare

otet (optional)

verdeata (patrunjel)

Mod de preparare

Curata usturoiul, apoi piseaza-l si presara putina sare deasupra lui.

Amesteca pasta de susan cu usturoiul, apoi adauga sucul de lamaie treptat, ca la o maioneza.

Subtiaza acest sos cu apa.

Serveste sosul de susan in castroane intinse, peste care ai presarat si putin patrunjel tocat.

Trucuri

Optional, poti adauga in sosul de susan si chimen sau otet, pentru o aroma deosebita.

Pastreaza sosul de susan in frigider, pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Libaneza

Taguri Sosuri

Articole recomandate

Citeste si despre