Sosul de usturoi copt este un sos foarte aromat, care se potriveste langa preparatele la gratar, indiferent de ce fel de carne este vorba.
Foto: georgefamily.net
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
2 capatani usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
ardei iute (optional)
verdeata (optional)
Mod de preparare
Pune usturoiul la copt, pe o tabla de copt legume sau in cuptor. Preferabil este sa infasori usturoiul intr-o folie de aluminiu.
Curata usturoiul de coaja, apoi piseaza-l cat mai marunt.
Freaca usturoiul cu ulei de masline. Toarna uleiul usor, in fir subtire, ca la maioneza. Trebuie sa obtii o pasta omogena.
Condimenteaza sosul obtinut cu sare si piper, dupa gust.
Trucuri
Poti imbogati gustul acestui sos, adaugand verdeata proaspata (preferabil patrunjel) si ardei iute.
Tipul bucatariei
Internationala