Sos de usturoi copt

/ / Modificat: 2012-09-14
Sos de usturoi copt

Sosul de usturoi copt este un sos foarte aromat, care se potriveste langa preparatele la gratar, indiferent de ce fel de carne este vorba.

Foto: georgefamily.net

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

usor

Ingrediente

2 capatani usturoi

2-3 linguri ulei de masline

sare

piper

ardei iute (optional)

verdeata (optional)

Mod de preparare

Pune usturoiul la copt, pe o tabla de copt legume sau in cuptor. Preferabil este sa infasori usturoiul intr-o folie de aluminiu.

Curata usturoiul de coaja, apoi piseaza-l cat mai marunt.

Freaca usturoiul cu ulei de masline. Toarna uleiul usor, in fir subtire, ca la maioneza. Trebuie sa obtii o pasta omogena.

Condimenteaza sosul obtinut cu sare si piper, dupa gust.

Trucuri

Poti imbogati gustul acestui sos, adaugand verdeata proaspata (preferabil patrunjel) si ardei iute.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Sos Usturoi

Articole recomandate

Citeste si despre