Sosul de zarzavat este dressingul ideal pentru fripturi. Se prepara usor, iar ingredientele pe care trebuie sa le folosesti sunt foarte ieftine. Asa ca poti face o retete foarte gustoasa, care nu te va pune nici la mari cheltuieli.
Timp de preparare
20 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 morcov mic
1 legatura de patrunjel
1 pastarnac
1 telina
3 linguri bulion
5-6 rosii mari
3-4 cepe
1 cartof
4 linguri ulei
50 ml vin
sare
1 foaie dafin
ienibahar
Mod de preparare
Rade sau taie marunt ceapa, morcovul, pastarnaculm telina, rosiile decojite, cartoful si pune-le intr-o craticioara cu putin ulei si apa. Lasa-le se inabuse bine.
Cand sunt aproape fierte adauga sare, daca mai este nevoie, foia de dafin si ienibaharul. Pentru a fi cat mai fin, trece sosul prin sita si fierbe-l putin cu vin, pana cand acesta se evapora.