Sosul madeira este cunsocut in toata lumea si se serveste langa fripturile de vita in sange. Singurul inconvenient al acestui sos este legat de timpul indelungat de preparare.
Foto: springridgeranchyakcrossbeef.blogspot.ro
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 lingura faina
50 g unt
1 pahar vin alb
2 pahare zeama de carne
2 ciuperci
sare
piper
Mod de preparare
Pune faina in 50 de grame de unt, apoi stinge totul cu vin alb si cu doua pahare de zeama de carne.
Lasa sosul la fiert, circa o ora, amestecand din cand in cand.
Adauga ciupercile oparite si tocate marunt, apoi potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper.
Trucuri
Poti imbogati acest sos cu verdeata proaspata, preferabil patrunjel.
Serveste sosul cald, langa diverse budinci, fileuri de sunca, vita sau ficat de gasca.
Tipul bucatariei
Internationala