Sosul polonez cu pesmet este unul dintre cele mai simple dressinguri pe care le poti prepara atat pentru deserturi, cat si pentru garnituri de legume sau fripturi. Facut din doar doua ingrediente, sosul reprezinta cea mai rapida varianta de a-ti aromatiza mancarurile preferate!
Timp de preparare
5 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
200 g unt
150 g pesmet
Mod de preparare
Pune untul la topit intr-o craticioara, pe foc, apoi adauga pesmetul si amesteca-l bine si repede, pentru a evita arderea lui. Cand pesmetul incepe sa se rumeneasca, stinge focul. Sosul polonez cu pesmet se consuma imediat.
Trucuri
Sosul polonez cu pesmet merge adaugat atat peste garniturile de legume verzi - conopida, sparanghel, spanac, varza de Bruxelles -, cat si peste fripturile la cuptor.
Poate fi folosit si in deserturi, in special in aromatizarea galustilor cu prune sau a macaroanelor dulci, situatii in care merg adaugate si alte ingrediente in el: zahar, scortisoara, zahar vanilat etc.