Sosul poulette este un sos din bucataria franceza, care se serveste cald.
Foto: ifood.tv
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 lingura de unt
2 linguri de faina (sau amidon alimentar)
1 ceapa
1/2 pahar vin alb
100 g ciuperci tocate pentru sos (sau date prin masina de tocat)
1/2 pahar de smantana
2 pahare fond de pui
2 galbenusuri
100 g unt
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Taie ceapa subtire, apoi stoarce-o intr-un tifon si pune-o intr-o tigaie impreuna cu vinul.
Lasa sosul sa scada, apoi adauga peste acesta un rantas pregatit din untul rece amestecat pe o planseta cu faina.
Toarna in tigaie si consomme-ul de gaina sau un fond de vita. Adauga ciupercile pasate cu un mixer, toarna smantana si lasa sosul sa scada.
Strecoara sosul obtinut, cu ajutorul unui tifon curat, apoi adauga in el cele doua galbensuri si o bucatica de unt
Pune zeama de lamaie, dupa gust.
Tipul bucatariei
Franceza