Sosul Romanesco spaniol este unul din sosurile clasice din bucataria catalana, fiind aromat cu migdale si otet balsamic.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg rosii carnoase
3-4 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
50 g migdale
1-2 lingurite otet balsamic
sare
Mod de preparare
Spala rosiile, taie-le pe jumatate, apoi pune-le la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga cateii de usturoi zdrobiti si migdalele.
Lasa totul la foc mic, circa 15 minute. Adauga otetul balsamic si sare, dupa gust.
Mixeaza aceast sos obtinut cu ajutorul unui blender, ca sa obtii o pasta fina.
Serveste sosul cu preparate din pui sau peste, dupa preferinta.
Trucuri
Foloseste doar rosii de calitate, carnoase.
Poti inlocui migdalele cu alune de padure.
Tipul bucatariei
Internationala