Sosul roz sau sosul de sunca este un sos care poate acompania pastele.
Foto: jchandmade.typepad.com
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
4 ciuperci mari
100 ml zeama de carne sau apa
100 ml sos de rosii
2 linguri sunca tocata
1 lingura verdeata (la alegere)
1 lingura ulei
sare
Mod de preparare
Spala ciupercile, apoi curata-le si taie-le lamele subtiri. Pune-le la calit in ulei incins. Amesteca totul cu zeama de carne sau cu apa. Adauga si sos de rosii. Pune peste sosul respectiv sunca taiata fin, verdeata tocata marunt, sare.
Lasa sosul sa scada pana ce capata consistenta unei smantani mai groase.
Foloseste sosul respectiv pentru paste, rasol de vita sau creier pane.
Trucuri
Foloseste putina paprika iute pentru a obtine un sos usor picant, mult mai gustos.
Tipul bucatariei
Internationala