Sosul Soubise este un delicios sos de ceapa, care insoteste fripturile sau garniturile, precum orezul sau cartofii natur.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
250 g ceapa
100 g unt
50 g faina
200 ml lapte
sare
piper
nucsoara rasa
Mod de preparare
Taie ceapa rondele, apoi pune-o la calit in unt. Adauga faina si laptele, apoi amesteca totul foarte bine.
Potriveste sosul de gust, adaugand sare, piper, nucsoara, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic, o ora.
Dupa acest timp, trebuie sa treci sosul prin sita, apoi adaugi 50 ml de lapte si il mai lasi putin la foc mic.
Trucuri
Serveste sosul langa oua, peste slab, legume.
Sosul se serveste neaparat cald, iar daca vrei sa obtii un sos ceva mai fluid, poti adauga mai mult lapte sau chiar frisca lichida.
Tipul bucatariei
Internationala