Sos tartar

/ / Modificat: 2013-05-10
Sos tartar

Sosul tartar este un sos pe baza de maioneza, specific bucatariei franceze. Poate fi folosit la o multime de mancaruri, inclusiv la prepararea celor destinate copiilor.

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

3 galbenusuri fierte tari

1 lingurita de mustar

100 ml untdelemn

1 lingurita otet sau zeama de lamaie

1 lingura arpagic tocat

un castravete mic murat

sare

piper

Mod de preparare

Zdrobeste galbenusurile de ou, apoi incorporeaza mustarul si toarna untdelemnul in fir subtire. Amesteca delicat compozitia de maioneza cu o lingura de lemn.

Cand maioneza capata suficienta consistenta, poti adauga otetul sau zeama de lamaie. Amesteca din nou foarte bine, apoi adauga sare si piper dupa gust.

La final, incorporeaza arpagicul tocat foarte fin si castraveciorul tocat cubulete mici.

Trucuri

Poti inlocui unul dintre galbenusurile fierte cu un galbenus crud.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Sosuri

Articole recomandate

Citeste si despre