Toamna este momentul perfect pentru a prepara supa crema de dovleac. Aceasta este satioasa, sanatoasa si bogata in vitamine. In plus, este foarte gustoasa si se prepara usor. Cei mici o vor adora, mai ales ca dovleacul le aminteste de o sarbatoare iubita de ei: Halloween-ul.
Ingrediente:
- un dovleac (de 1,5-2 kg)
- 1 lingura de ulei de masline
- 1/2 cana de ceapa
- 1/4 ceasca de apa
- 2 morcovi
- un pastarnac
- un patrunjel (radacina)
- Un sfert de telina
- Sare
- Piper
- 1/4 lingurita de nucsoara
- 1/4 lingurita de scortisoara (optional)
- 150ml smantana de gatit
Cum se prepara
Curata dovleacul, indeparteaza semintele si taie-l cubulete. Procedeaza la fel cu morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul.
Intr-o oala adauga uleiul si ceapa si pune totul la calitpana cand ceapa se inmoaie usor. Adauga apoi legumele si dovleacul si acopera totul cu apa. Lasa supa sa fiarba pana cand toate legumele sunt bine patrunse. Stinge focul si las-o sa se raceasca usor pentru a o putea pasa. Poti folosi un blender normal sau unul vertical.
Dupa pasare potriveste supa de sare si adauga piper macinat, nucsoara si, daca doresti, scortisoara.
Pune totul pe foc si lasa supa sa dea intr-un clocot. Adauga smantana, amesteca bine si dupa un minut singe focul.
Poti servi supa cu crutoane de paine.
FOTO: freepik.com