Galustele de gris se pregatesc pentru supele de pui sau vita.
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 oua
13-14 linguri gris
1 praf de sare
1/4 plic praf de copt
Mod de preparare
Pune ouale intr-un castronel, adauga sare, apoi bate totul cu o furculita, pana se omogenizeaza.
Adauga treptat cate o lingura de gris si amesteca compozitia pana se incorporeaza grisul.
Pune apoi si praful de copt.
Cu ajutorul unei linguri udate in supa poti incepe sa iei bucatele de compozitie, pe care le pui usor sa fiarba in apa fierbinte. Trebuie ca apa sa nu clocoteasca atunci cand pui galustele in ea.
Se acopera oala cu un capac, apoi se lasa sa fiarba circa 7 minute. Dupa ce stingi focul, trebuie sa adaugi 100 ml de apa rece si sa lasi supa acoperita inca 15 minute.
Tipul bucatariei
Internationala