Gaspacho cu crutoane

/ / Modificat: 2012-09-18
Gaspacho cu crutoane

Gaspacho este o supa de rosii rece, care este specifica bucatariei mexicane.

Foto: burntmyfingers.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

3 rosii coapte

1 ardei rosu

2-3 catei usturoi

1 lingura ulei masline

oregano

1 lingurita zeama lamaie

2 felii paine toast

Mod de preparare

Alege rosile foarte coapte, spala-le si da-le prin masina de tocat rosii. Ardeiul se curata apoi se pune in blender, se adauga ceapa, usturoiul, oregano si uleiul de masline si se maruntesc bine.

Rosiile se tin o ora la rece, apoi se scot, se amesteca cu legumele din blender si se potrivesc de gust, adaugand sare, otet sau lamaie.

Pentru prepararea crutoanelor, trebuie sa tai feliile de toast cubulete. Le pui intr-o tava, le stropesti cu putin ulei de masline, apoi le sarezi si piperezi, dupa gust. Lasa crutoanele la cuptor, pana devin aurii.

Supa se serveste rece cu crutoane alaturi.

Tipul bucatariei

Internationala

Articole recomandate

Citeste si despre