Gazpacho este o supa rece, andaluza. Este un preparat rapid, de vara, foarte gustos.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg rosii coapte
2 castreti
1 ardei gras
3-4 catei usturoi
1 ceapa mica
2 linguri zeama lamaie
100 ml ulei masline
apa
oregano uscat
1 felie paine uscata
sare, piper
Mod de preparare
Lasa painea in apa, iar intre timp pregateste restul ingredientelor.
Spala legumele si taie-le bucati, apoi pune in blender painea stoarsa de apa. Adauga legumele taiate, uleiul, apa, sucul de lamaie si condimenteaza totul cu sare, piper si oregano.
Mixeaza pana devine o pasta. Trebuie sa treci apoi supa printr-o sita, iar resturile le vei arunca. Pune supa la frigider, pana in momentul servirii.
Trucuri
Daca nu ai timp sa pastrezi supa la frigider, o poti servi cu cateva cuburi de gheata.
Tipul bucatariei
Spaniola