Minestrone este o supa de legume specifica bucatariei italiene, densa si foarte gustoasa. In plus, reteta ei este extrem de flexibila, legumele putand varia in functie de sezon.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
3 linguri ulei masline
1 ceapa
2 morcovi
1 telina
1 ardei gras
3 catei usturoi
150 g fasole alba fiarta
3 rosii
1 dovlecel
2 cartofi
150 g pasta de tomate
100 g paste
3 fire patrunjel
5 frunze busuioc
5 frunze rozmarin
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
parmezan ras
Mod de preparare
Taie cubulete ca pentru ciorba ceapa, morcovii, telina, ardeiul gras, usturoiul si pune-le la calit intr-o oala mare in uleiul de masline. Cand au devenit sticloase, stinge cu 2,5 litri de apa, adauga sarea si lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, opareste rosiile, curata-le de coaja si taie-le cubulete.
Taie la fel si dovlecelul si cartofii, apoi adauga-le pe toate in oala impreuna cu pasta de tomate si mai lasa sa fiarba inca un sfert de ora. Inainte cu 7-8 minute sa fie gata, adauga pastele si boabele de fasole. La final, adauga frunzele de patrunjel, busuioc si rozmarin tocate. Cand o servesti, presara-i putin piper si parmezan ras.