Sosul de mere se pregateste pentru a fi servit langa friptura de curcan sau de porc, careia ii confera un gust deosebit.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg mere
200 ml apa
100 g zahar
zeama de la o lamaie
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
Mod de preparare
Pune toate ingredientele intr-o oala incapatoare, apoi lasa-le sa dea in clocot, la foc mediu.
Dupa acest prim clocot, da focul la minim si lasa sosul sa fiarba usor 20 de minute.
Ia oala de pe foc si mixeaza merele cu ajutoul unui blender. Pune sosul din nou la fiert, la foc mic, circa 10 minute (pana ce sosul se leaga si se ingroasa usor).
Pastreaza sosul la loc cald, pana in momentul servirii.
Trucuri
Sosul de mere poate fi utilizat la preparatele bogate in grasimi. Se pastreaza foarte bine la frigider.
Tipul bucatariei
Internationala