Sos de mere

/ / Modificat: 2012-09-14
Sos de mere

Sosul de mere se pregateste pentru a fi servit langa friptura de curcan sau de porc, careia ii confera un gust deosebit.

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg mere

200 ml apa

100 g zahar

zeama de la o lamaie

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Pune toate ingredientele intr-o oala incapatoare, apoi lasa-le sa dea in clocot, la foc mediu.

Dupa acest prim clocot, da focul la minim si lasa sosul sa fiarba usor 20 de minute.

Ia oala de pe foc si mixeaza merele cu ajutoul unui blender. Pune sosul din nou la fiert, la foc mic, circa 10 minute (pana ce sosul se leaga si se ingroasa usor).

Pastreaza sosul la loc cald, pana in momentul servirii.

Trucuri

Sosul de mere poate fi utilizat la preparatele bogate in grasimi. Se pastreaza foarte bine la frigider.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Sos Mere

Articole recomandate

Citeste si despre