Supa-crema cu ardei copti este o mancare pe care nu trebuie sa o ratezi in aceasta toamna. Se pregateste usor, este foarte sanatoasa si hranitoare si are o aroma deosebita.
Timp de preparare
50 min
Dificultate
usor
Ingrediente
4 ardei rosii
1 morcov mare
1 telina
2 catei de usturoi
2 rosii medii
50 ml ulei de masline
750 ml supa
150 g iaurt grecesc
otet balsamic
cateva fire de busuioc
sare si piper
Mod de preparare
Coace ardeii si indeparteaza-le semintele. Curata bine si celelalte legume, taie-le marunt si pune-le intr-un vas mai mare, neaderent, impreuna cu uleiul, usturoiul, vinul si otetul. Asezoneaza-le cu sare si piper si baga-le la cuptor aproximativ 25 de minute.
Dupa ce se coc, transfera legumele intr-o oala, adauga peste ele supa si lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie. Adauga in supa si ardeii copti si mai las-o sa fiarba cateva minute.
Ia-o de pe foc si mixeaza legumele bine, adauga iaurtul si amesteca compozitia din nou pana cand obtii o pasta omogena. Serveste supa-crema de ardei copti calda, presarata cu busuioc.