Supa crema de cartofi este o reteta simpla si o mancare usoara, revigoranta si foarte sanatoasa!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g cartofi
1 ceapa mare
1 bucata de telina mica
2 morcovi
100 g unt
300 g smantana
1 lingurita de faina
1 legatura de patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Curata cartofii, morcovii, ceapa si telina si pune-le la fiert. Cand sunt gata, incepe sa pisezi legumele sau sa le bagi la blender (fara a arunca toata apa). Daca ti se pare ca are prea multa apa si ca iese prea subtire, mai scurge o parte din ea.
Cand ai obtinut o textura cremoasa, mai groasa, pune untul, smantana, sarea si piperul si amesteca cu mixerul sau cu o lingura.
Patrunjelul tocat se presara in farfurie, la servire.
Trucuri
Supa crema de cartofi se serveste cu crutoane.
Este la fel de gustoasa calda, cat si rece.
Se poate face si in perioada postului, scotand smantana dintre ingrediente si adaugand putina margarina vegetala, in loc de unt, sau deloc.