Supa crema de cartofi este foarte satioasa. Se serveste cu crutoane de paine alaturi sau biscuiti de tip crackers (biscuiti sarati).
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
80 g unt
4 morcovi
1 gulie
2 cepe albe
6-8 cartofi
1 lingurita sare
20 g piper
Mod de preparare
Se fierb cartofii (curatati de coaja), morcovii si gulia cu un praf de sare, circa jumatate de ora, in oala neacoperita. Se racesc, se mixeaza cu blenderul, apoi pasta obtinuta se pune inapoi in apa in care au fiert.
Separat, se taie ceapa solzisori, apoi se caleste in unt. Se rastoarna peste supa cand a devenit transparenta.
In supa se fierb si boabele de piper, iar cand supa a mai fiert 15 minute se vor scoate. Se ia vasul de pe foc si se serveste supa cu crutoane de paine.
Tipul bucatariei
Internationala