Supa crema de ceapa

/ / Modificat: 2012-03-26
Supa crema de ceapa

Pentru multi poate parea putin ciudat sa prepari o supa din ceapa, dar odata ce veti gusta acest preparat veti fi cuceriti pe loc.

Foto: googleusercontent.com

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

300 g ceapa

50 g unt

300 ml vin alb sec

1 l apa

sare

piper

parmezan ras

Suplimentar: crutoane

Mod de preparare

Curata ceapa si tai-o pestisori, apoi intr-o tigaie incapatoare lasa untul la topit, fara insa sa il infierbanti. Pune si ceapa la calit si lasa totul pe foc, aproximativ 10 minute, amestecand din cand.

Stinge totul cu vinul alb si lasa ceapa pe foc pana da de cateva ori in clocot. Muta ceapa intr-o oala si adauga apa peste. Potriveste de sare si piper si lasa la foc mic 30 de minute. Cand e gata, mixeaza totul cu un blender.

La final serveste supa de ceapa cu parmezan ras deasupra si crutoane de paine.

Trucuri

Poti inlocui parmezanul cu branza gorgonzola.

Tipul bucatariei

Frantuzeasca

Taguri Supa crema Supa Ceapa

Articole recomandate

Citeste si despre