Supa crema de ciuperci

/ / Modificat: 2012-05-08
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci se poate pregati indiferent de anotimp, deoarece gasim ciuperci proaspete tot timpul anului.

Foto: visualmindphoto.wordpress.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

500 g ciuperci

2 cepe mici

2 morcovi

3 catei usturoi

2 linguri faina

200 ml smantana de gatit

sare

piper

400 ml supa de legume

2 linguri de unt

Mod de preparare

Pune untul la topit, adauga ciupercile curatate si tocate marunt si lasa-le la calit, circa 15 minute.

Adauga usturoiul tocat, morcovii dati pe razatoare si ceapa taiata solzisori. Acopera legumele cu supa de legume si lasa-le la fiert, circa 25 de minute.

Dupa ce supa a fiert, iar legumele s-au patruns, mixeaza totul cu ajutorul unui blender, astfel incat sa rezulte o compozitie cremoasa.

Dizolva faina in putina apa calduta, toarn-o peste supa si lasa sa se ingroase compozitia, inca 3 minute. Amesteca supa cu smantana lichida, potriveste de gust cu sare si piper si serveste supa calduta, alaturi de crutoane de paine.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Supe Ciuperci

Articole recomandate

Citeste si despre