Supa crema de ciuperci se poate pregati indiferent de anotimp, deoarece gasim ciuperci proaspete tot timpul anului.
Foto: visualmindphoto.wordpress.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
500 g ciuperci
2 cepe mici
2 morcovi
3 catei usturoi
2 linguri faina
200 ml smantana de gatit
sare
piper
400 ml supa de legume
2 linguri de unt
Mod de preparare
Pune untul la topit, adauga ciupercile curatate si tocate marunt si lasa-le la calit, circa 15 minute.
Adauga usturoiul tocat, morcovii dati pe razatoare si ceapa taiata solzisori. Acopera legumele cu supa de legume si lasa-le la fiert, circa 25 de minute.
Dupa ce supa a fiert, iar legumele s-au patruns, mixeaza totul cu ajutorul unui blender, astfel incat sa rezulte o compozitie cremoasa.
Dizolva faina in putina apa calduta, toarn-o peste supa si lasa sa se ingroase compozitia, inca 3 minute. Amesteca supa cu smantana lichida, potriveste de gust cu sare si piper si serveste supa calduta, alaturi de crutoane de paine.
Tipul bucatariei
Internationala