Supa crema de legume este foarte satioasa, fiind un preparat recomandat pentru alimentatia celor mici.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 morcovi
3 cepe
3 cartofi medii
1,5 l apa
1 lingura faina
sare
piper
1 lingura de ulei de masline
Mod de preparare
Spala si curata legumele, apoi taie-le in cubulete de aceeasi marime. Pune morcovii si ceapa la fiert. Le lasi cam 15 minute, apoi adauga cartofii.
Dupa ce legumele sunt patrunse, le scurgi de apa (cam jumatate din cantitatea de apa) si le pasezi, cu ajutorul unui blender.
Separat, pune uleiul la incins, apoi adauga faina si lasa totul la rumenit.
Stinge faina cu zeama in care au fiert legumele si pune totul peste supa.
La sfarsit, condimentezi supa cu sare si piper dupa gust. Optional, poti presara peste supa si verdeata tocata.
Tipul bucatariei
Internationala