Supa crema de legume cu scoici este foarte aromata si este o mancare usoara, potrivita pentru zilele caniculare.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 morcovi
1 ceapa
1 telina
1 dovlecel
4 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1/2 kg scoici congelate
sare, piper
Mod de preparare
Curata si spala legumele, apoi pune o oala cu putin ulei pe foc. Adauga legumele in uleiul incins si lasa-le la calit, apoi acopera-le cu apa. Lasa totul sa fiarba, pana ce se imnoaie legumele.
Intre timp, pune scoicile la dezghetat in apa calda, apoi spala-le si lasa-le sa fiarba in apa cu sare.
Dupa ce legumele s-au fiert, paseaza-le bine cu blenderul pana obtii o crema groasa, apoi adaugam scoicile fierte. Potriveste supa de gust, adaugand sare si piper, iar daca zeama este prea groasa subtiaza cu putina zeama in care au fiert scoicile.
Presara putin patrunjel proaspat si serveste-o alaturi de crutoane de paine prajita.
Tipul bucatariei
Internationala