Ghimbirul a inceput sa fie comercializat si in magazinele din tara noastra si ar fi pacat sa nu-l folosim in mancaruri, mai ales ca are numeroase proprietati curative. Iata o reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir.
Foto: coolcookstyle.wordpress.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg morcovi
2 cepe mici
700 ml supa de legume
1 radacina ghimbir
1 lingura unt
150 ml smantana lichida
sare
piper
boia dulce
50 g parmezan ras
Mod de preparare
Curata legumele si spala-le in apa rece, apoi taie ceapa marunt si morcovii felii.
Pune mai intai ceapa la calit in unt, iar cand aceasta devine aurie adauga morcovii. Lasa totul la calit circa 3 minute.
Legumele calite le adaugi intr-o oala incapatoare, completezi cu supa de legume (sau apa) si lasi la fiert aproximativ 30 de minute.
La ultimele clocote adaugi ghimbirul ras si potrivesti de gust cu sare, piper si putina boia dulce.
Cu ajutorul unui blender pasezi toate legumele din oala, apoi adaugi smantana lichida.
Serveste aceasta supa calduta, cu parmezan ras deasupra si crutoane de paine.
Tipul bucatariei
Internationala