Supa crema de praz este satioasa si se recomanda in curele de detoxifiere.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 ceapa
1 kg praz
2-3 cartofi medii
2 linguri smantana lichida
100 g unt
1,5 l supa legume (apa)
sare, piper
Mod de preparare
Spala legumele si curata-le de coaja. Taie prazul rondele, cartofii cubulete si ceapa pestisori. Caleste intai ceapa in 50 de grame de unt, adauga cartofii si prazul, apoi acopera legumele cu supa (sau apa). Lasa totul la fiert, circa 35 de minute, cu oala acoperita.
Dupa ce legumele sunt bine patrunse, opreste aragazul si lasa putin la racit. Mixeaza legumele cu ajutorul unui blender, pana obtii o pasta fina. Adauga smantana si restul de unt, potriveste supa de gust, adaugand sare si piper si mai las-o la fiert, 2-3 minute.
Serveste supa cu crutoane de paine.
Tipul bucatariei
Internationala