Supa crema de rucola

/ / Modificat: 2025-03-12
Supa crema de rucola

Rucola, o planta care se foloseste frecvent in ultimul timp si pe plaiurile mioritice, are multe beneficii pentru sanatate si da un gust deosebit atunci cand este adaugata ca ingredient in retete de salate, paste sau pizza. Dar nu este folosita doar in salate , paste si pizza, ci si in supa crema. Mai jos aveti o reteta de supa crema de rucola perfecta pentru pofticiosii de toate varstele.

Ingrediente:

  • 250 g rucola

  • 4 cartofi medii

  • 2-3 catei usturoi

  • 200 ml smantana de gatit

  • 600 ml apa

  • 1 ceapa medie

  • 20 g unt de cocos

  • Sare de Himalaya (dupa gust)

  • Piper negru macinat (dupa gust)

Mod de preparare:

  1. Pregatirea legumelor

    • Curata cartofii si taie-i cuburi.

    • Curata ceapa si toaca-o marunt.

    • Curata usturoiul si taie-l felii subtiri.

  2. Gatirea legumelor

    • intr-o oala, topeste untul de cocos si caleste ceapa pana devine sticloasa.

    • Adauga usturoiul si amesteca timp de 1 minut.

    • Adauga cartofii si toarna apa. Lasa la fiert aproximativ 15-20 de minute, pana cand cartofii devin moi.

  3. Adaugarea rucolei

    • Adauga rucola si mai lasa la fiert 2-3 minute, doar cat sa se inmoaie.

  4. Mixarea supei

    • Opreste focul si paseaza supa cu un blender vertical pana obtii o consistenta fina.

    • Adauga smantana si amesteca bine.

  5. Asezonarea

    • Condimenteaza cu sare de Himalaya si piper negru macinat dupa gust.

  6. Servirea

    • Supa se serveste calda, simpla sau cu crutoane crocante.

Pofta buna!

Sursa: www.diversificare.ro

Sursa foto: freepik


 

 

Taguri Supa crema Supe creme Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre