Supa crema de spanac este foarte bogata in proteine si poate fi consumata vara, cand ai nevoie de o alimentatie usoara si sanatoasa.
Foto: foodreviewkenya.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1/4 pachet de unt
1 ceapa alba
2-3 catei de usturoi
2 cartofi mici
500 ml supa legume
500 ml lapte
4 llinguri smantana
1/2 lamaie
Mod de preparare
Pune untul la incins intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul timp de 5-6 minute, pana cand capata o culoare aurie. Adauga cartoful taiat bucatele si amesteca pana cand se inmoaie. Toarna si laptele si lasa sa clocoteasca, apoi adauga jumatate din cantitatea de spanac si zeama de lamaie.
Acopera tigaia cu un capac si asteapta 10-15 minute pentru ca spanacul sa se inmoaie. Stinge focul si lasa totul la racit.
Toarna supa in blender, adauga restul de spanac si amesteca pana cand totul devine omogen. Toarna supa intr-o oala si adauga sare, piper. Subtiaza amestecul cu supa de legume, in cazul in care ti se pare prea groasa. Daca nu, o poti lasa asa.
Serveste supa in boluri apoi adauga smantana.
Tipul bucatariei
Internationala