Supa cu iaurt si castarveti se serveste rece, de la frigider. Este un preparat inspirat din bucataria turceasca, care se consuma vara.
Foto: ginasbusiness.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
750 g iaurt gras de oaie
150 ml lapte
zeama de la o lamaie
2 lingurite ulei de masline
300 g castraveti
2 catei de usturoi
40 g miez de nuca tocata
2 linguri cu marar tocat
sare
piper
Mod de preparare
Amesteca iaurtul impreuna cu laptele, sarea, piperul zeama de lamaie si o lingura cu ulei de masline, apoi da totul la rece. Castravetii ii cureti de coaja, ii tai pe jumatate si apoi in feliute foarte subtiri.
Curata usturoiul, taie-l marunt si pune-l la calit cu un pic de ulei de masline. Pune castraveciorii si usturoiul in supa de iaurt, amesteca miezul de nuca si mararul.
Mai da supa putin la frigider, pentru ca se mananca foarte rece.
Supa de iaurt o asezi in farfurii si o servesti cu un decor de verdeata sau nuca, dupa plac.
Tipul bucatariei
Turceasca