Supa de carne si oase este satioasa si poate fi pregatita fie cu vita, fie cu porc.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 telina
1 morcov
1 radacina pastarnac
1 kg oase vaca
500 g rasol de vita
1 ceapa alba
patrunjel
piper
sare
2,5 l apa
Mod de preparare
Se sparg mai intai oasele cu ajutorul unui satar, se spala bine si se pun la fiert cu apa rece si putina sare.
Dupa ce s-a format spuma, se strange totul cu lingura speciala.
Separat, se fierbe si rasolul de vita.
Cam dupa o ora si jumatate se adauga si zarzavatul curatat si spalat, alaturi de boabele de piper. Dupa ce totul este bine fiert, se da oala la o parte, se lasa sa se limpezeasca.
Se strecoara supa intr-o cratita care se aseaza din nou la fiert. Cand supa incepe sa clocoteasca, se adauga rasolul fiert si taiat bucatele, se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga verdeata tocata.
Optional, pot fi adaugati in aceasta supa si taitei de casa.
Tipul bucatariei
Internationala