Supa de conopida

/ / Modificat: 2014-04-04
Supa de conopida

Supa de conopida este o reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru mesele de pranz ale familiei tale. In plus, poate fi consumata si in perioada postului sau de catre vegetarieni, intrucat contine ingrediente vegetale, care ofera un echilibru nutrional organismului!

Timp de preparare

60 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

1 conopida de marime medie

1 morcov mare

1 ceapa mare

1 ardei gras rosu

3-4 catei de usturoi

2 cartofi

4 linguri de ulei

o legatura de marar

sare

piper  

Mod de preparare

Rupe conopida in buchetele mici si asaza-le intr-o tava, alaturi de morcovii taiati rondele. Asezoneaza-le cu sare, piper si ulei si baga-le la cuptor, in jur de 25 de minute.

Intre timp, caleste ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt intr-o tigaie cu ulei incins. Cand ceapa se inmoaie si devine transparenta, adauga cartofii taiati cubulete si lasa-i pe foc aproximativ 2 minute, amestecand ocazional.

Toarna 4-5 cani de apa peste cartofi si adauga si conopida si morcovii copti la cuptor. Lasa legumele sa fiarba aproximativ 20 de minute. Asezoneaza supa cu sare si piper, iar dupa ce stingi focul, presara marar proaspat tocat pe deasupra.

Daca nu tii post, poti drege supa cu smantana si o poti servi cu bacon prajit pe deasupra.

Taguri Supa conopida Retete supe Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre