Supa de dovlecei este un preparat delicios de toamna. In plus, este usor de gatit si hranitoare.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
4 dovlecei medii
1 morcov
1/2 pastarnac
1 ceapa alba
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 cescuta orez
1/2 lingura faina
2 l apa
150 g smantana
sare
piper
Mod de preparare
Curata mai intai tot zarzavatul de supa, apoi pune legumele la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Cand zarzavatul este bine patruns, poti strecura supa. Dovleceii ii dai pe razatoare si ii pui in supa care clocoteste, odata cu orezul.
Lasa totul sa fiarba la foc mic, circa 20 min. Pune uleiul intr-o tigaie, adauga faina, amesteca bine, adauga cateva linguri de supa, apoi rastoarna rantasul in supa, si mai lasa sa fiarba 10 - 15 min.
Dupa ce supa este gata, poti adauga smantana.
Serveste supa de dovlecel cu crutoane de paine.
Tipul bucatariei
Internationala