Supa de lapte

/ / Modificat: 2014-08-22
Supa de lapte

Supa de lapte este o reteta traditionala romaneasca preparata in zona Banatului. Se prepara extrem de simplu si din cateva ingrediente la indemana oricui si reprezinta o alternativa grozava la ciorbele si supele de legume pe care le prepari in mod obisnuit celor dragi!

Timp de preparare

20 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 l lapte

1 l apa

2 linguri faina

lapte batut sau branza de vaci

sare

cartofi fierti in coaja

Mod de preparare

Pune laptele cu apa la fiert intr-o oala suficient de mare. Dizolva faina in putina apa si adaug-o in supa de pe foc, amestecand continuu. Dupa ce a fiert bine, toarna lapte acru si lasa supa sa mai fiarba cateva minute. Asezoneaza cu sare.

Poti inlocui laptele acru cu branza de vaci, pe care o pui in supa cu lingurita, asemenea galustelor. Supa se serveste cu bucati de cartofi fierti in coaja si, optional, cu patrunjel proaspat, tocat foarte marunt.

Taguri Retete supe

Articole recomandate

Citeste si despre