Supa de lapte este o reteta traditionala romaneasca preparata in zona Banatului. Se prepara extrem de simplu si din cateva ingrediente la indemana oricui si reprezinta o alternativa grozava la ciorbele si supele de legume pe care le prepari in mod obisnuit celor dragi!
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 l lapte
1 l apa
2 linguri faina
lapte batut sau branza de vaci
sare
cartofi fierti in coaja
Mod de preparare
Pune laptele cu apa la fiert intr-o oala suficient de mare. Dizolva faina in putina apa si adaug-o in supa de pe foc, amestecand continuu. Dupa ce a fiert bine, toarna lapte acru si lasa supa sa mai fiarba cateva minute. Asezoneaza cu sare.
Poti inlocui laptele acru cu branza de vaci, pe care o pui in supa cu lingurita, asemenea galustelor. Supa se serveste cu bucati de cartofi fierti in coaja si, optional, cu patrunjel proaspat, tocat foarte marunt.