Supa de macris

/ / Modificat: 2012-03-26
Supa de macris

Plina de vitamine si foarte sanatoasa, supa de macris este indicata in detoxifierea de primavara. Chiar daca nu ati mancat pana acum o astfel de supa, gustul usor acrisor al frunzelor de macris, in combinatie cu smantana va va cuceri imediat.

Foto: watercresskits.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

500 g macris

2 cartofi

1 lingura unt

sare

piper

1 galbenus

2 linguri smantana

3 l apa

Mod de preparare

Spala bine frunzele de macris, apoi pune totul la inabusit, intr-o tigaie cu unt, pana se inmoaie.

Intr-o oala cu apa, pune la fiert legumele taiate cubulete, cartofii in sferturi, apoi adauga macrisul inabusit. Potriveste de sare si lasa supa la foc mic, circa 30 de minute.

Inainte de ultimele clocote, drege supa cu un galbenus si doua linguri de smantana.

Trucuri

Poti adauga in supa si cateva bucatele de bacon prajite, pentru un gust deosebit.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Supa

Articole recomandate

Citeste si despre