Plina de vitamine si foarte sanatoasa, supa de macris este indicata in detoxifierea de primavara. Chiar daca nu ati mancat pana acum o astfel de supa, gustul usor acrisor al frunzelor de macris, in combinatie cu smantana va va cuceri imediat.
Foto: watercresskits.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
500 g macris
2 cartofi
1 lingura unt
sare
piper
1 galbenus
2 linguri smantana
3 l apa
Mod de preparare
Spala bine frunzele de macris, apoi pune totul la inabusit, intr-o tigaie cu unt, pana se inmoaie.
Intr-o oala cu apa, pune la fiert legumele taiate cubulete, cartofii in sferturi, apoi adauga macrisul inabusit. Potriveste de sare si lasa supa la foc mic, circa 30 de minute.
Inainte de ultimele clocote, drege supa cu un galbenus si doua linguri de smantana.
Trucuri
Poti adauga in supa si cateva bucatele de bacon prajite, pentru un gust deosebit.
Tipul bucatariei
Romaneasca