Supa de migdale este un preparat ceva mai atipic, dar foarte delicios, cu care iti vei suprinde placut intreaga familie. Iata o reteta gustoasa si sanatoasa, pe care o poti prepara pentru un pranz rapid sau cina.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
50 g migdale fierte
2 linguri unt
4 linguri faina
4 cani de apa
120 ml lapte
1 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru macinat
4 linguri smantana
Mod de preparare
Mixeaza jumatate din cantitatea de migdale impreuna cu laptele. Topeste untul si soteaza migdalele ramase (si tocate marunt) pana se prajesc usor. Adauga faina si amesteca bine totul, iar dupa cateva secune toarna apa treptat si amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Adauga amestecul de lapte si migdale, sarea si piperul si pune totul la fiert, timp de 10 minute, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Supa se serveste cu smantana.