Vara, o supa de rosii si lapte batut nu poate fi refuzata. Reteta este ideala pentru perioada calduroasa, deoarece nu necesita folosirea focului.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1,5 kg rosii
sare
piper
200 ml lapte batut
1 lingura busuioc macinat
1 lingura patrunjel macinat
1 lingura ulei de masline
1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare
Toaca rosiile si separat busuiocul si patrunjelul. Pune sarea peste rosiile tocate si lasa-le sa stea cel putin o ora, la temperatura camerei.
Adauga apoi rosiile in vasul blenderului. Strecoara amestecul printr-o sita pentru a separa cojile si semintele de pulpa rosiilor. Incorporeaza apoi laptele batut, amestecand bine. Asezoneaza supa cu sare si piper si da-o la frigider pentru 30-40 de minute.
Ulterior, adauga in aceasta supa o lingura de ulei de masline, sucul de lamaie si verdeata tocata.
Tipul bucatariei
Internationala