Supa de rosii cu orez

/ / Modificat: 2012-09-12
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez este o supa foarte gustoasa, populara in bucataria romaneasca.  

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 cartofi mari

1,5 kg rosii

1 ardei rosu (taiat cubulete)

1 morcov

1 cubulet unt

200 g taitei

sare, piper, verdeata

3 linguri orez

Mod de preparare

Rosiile se curata de pielita (acest lucru este mai usor daca in prealabil le-ai crestat o cruce la codita, iar apoi le pui cateva secunde in apa fierbinte). Curata si celelalte legume, pe care ulterior le tai cubulete si le pui la fiert cu rosiile.

Intre timp, separat, pui la fiert si orezul spalat in apa rece. Toate legumele trebuie sa fiarba cam 20-25 minute, iar cand sunt bine patrunse se scot, se scurg si se mixeaza in blender sau se trec prin sita.

Piureul obtinut se pune ulterior in apa in care au fiert legumele, se adauga un cubulet de unt, sare si piper dupa gust si tot acest amestec se las la foc mic inca 5 minute, apoi se pune verdeata din abundenta si se adauga orezul fiert.  

Tipul bucatariei

Internationala

Supa de rosii cu orez si lapte

Ingrediente (pentru 2 portii)

500 ml supa de zarzavat

50 g zeama de rosii proaspete sau bulion de rosii diluat

20 g orez

20 ml lapte

o lingurita de ulei crud

1/2 lingurita de zahar

verdeata

Mod de preparare

Se fierbe bine orezul in supa de zarzavat strecurata. Se adauga zeama de rosii si uleiul si se mai clocoteste de 2-3 ori. Cand se ia de pe foc se adauga laptele, zaharul si verdeata.

Taguri Rosii Orez

Articole recomandate

Citeste si despre