Supa de rosii cu orez este o supa foarte gustoasa, populara in bucataria romaneasca.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 cartofi mari
1,5 kg rosii
1 ardei rosu (taiat cubulete)
1 morcov
1 cubulet unt
200 g taitei
sare, piper, verdeata
3 linguri orez
Mod de preparare
Rosiile se curata de pielita (acest lucru este mai usor daca in prealabil le-ai crestat o cruce la codita, iar apoi le pui cateva secunde in apa fierbinte). Curata si celelalte legume, pe care ulterior le tai cubulete si le pui la fiert cu rosiile.
Intre timp, separat, pui la fiert si orezul spalat in apa rece. Toate legumele trebuie sa fiarba cam 20-25 minute, iar cand sunt bine patrunse se scot, se scurg si se mixeaza in blender sau se trec prin sita.
Piureul obtinut se pune ulterior in apa in care au fiert legumele, se adauga un cubulet de unt, sare si piper dupa gust si tot acest amestec se las la foc mic inca 5 minute, apoi se pune verdeata din abundenta si se adauga orezul fiert.
Tipul bucatariei
Internationala
Supa de rosii cu orez si lapte
Ingrediente (pentru 2 portii)
500 ml supa de zarzavat
50 g zeama de rosii proaspete sau bulion de rosii diluat
20 g orez
20 ml lapte
o lingurita de ulei crud
1/2 lingurita de zahar
verdeata
Mod de preparare
Se fierbe bine orezul in supa de zarzavat strecurata. Se adauga zeama de rosii si uleiul si se mai clocoteste de 2-3 ori. Cand se ia de pe foc se adauga laptele, zaharul si verdeata.