Supa de sparanghel si mazare este o alegere perfecta pentru o masa usoara, dar plina de gust si nutrienti. Combinatia dintre sparanghelul delicat si mazarea dulce adauga o savoare aparte, in timp ce legumele precum morcovul, pastarnacul si ceapa completeaza aceasta reteta intr-un mod echilibrat. Aceasta supa cremoasa si reconfortanta poate fi servita atat la pranz, cat si la cina, si este ideala pentru a adauga un plus de vitamine si minerale in alimentatia ta. Usor de preparat si extrem de sanatoasa, supa de sparanghel si mazare este o optiune perfecta pentru oricine doreste sa se bucure de un preparat gustos si hranitor. Descopera cum poti prepara aceasta delicioasa supa, folosind ingrediente simple si naturale.
Ingrediente:
-
700 g sparanghel verde (doar partea frageda)
-
200 g boabe de mazare (congelata sau proaspata)
-
1 ceapa
-
1 morcov
-
1 pastarnac
-
Sucul de la 1 lime (sau 1 lamâie mica, daca nu ai lime)
-
1.5 l apa
-
1 lingura unt
-
200 ml smântâna pentru gatit
-
Sare pentru asezonare
Mod de preparare:
-
Pregatirea legumelor:
-
Taie ceapa, morcovul si pastarnacul in bucati mici.
-
Taie sparanghelul in bucati de aproximativ 3-4 cm (rezervand varfurile pentru decor, daca doresti).
-
-
Gatirea legumelor:
-
Intr-o oala mare, adauga untul si lasa-l sa se topeasca pe foc mediu.
-
Adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si caleste-le pentru aproximativ 5-7 minute, pana cand devin usor moi.
-
-
Adaugarea apei si a sparanghelului:
-
Adauga apa si sparanghelul taiat (impreuna cu varfurile, daca le folosesti) si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, pana cand legumele sunt bine fierte.
-
-
Adaugarea mazarii:
-
Adauga mazarea congelata (sau proaspata) si lasa sa fiarba inca 5-7 minute.
-
-
Amestecarea si pasarea supei:
-
Foloseste un blender de mana sau un blender obisnuit pentru a pasa supa pana obtii o consistenta cremoasa. Daca iti doresti o textura mai fina, poti strecura supa.
-
-
Finalizarea:
-
Pune sucul de lime (sau lamaie) in supa si amesteca bine.
-
Adauga smântâna pentru gatit si amesteca pana se omogenizeaza.
-
Asezoneaza cu sare dupa gust si mai lasa supa pe foc pentru câteva minute pentru a se incalzi bine.
-
-
Servire:
-
Serveste supa calda, decorata cu varfurile de sparanghel si, optional, un strop suplimentar de smântâna sau ierburi proaspete.
-
Pofta buna!
Sursa: www.infarfurie.ro
Sursa foto: freepik