Supa de sparanghel si mazare

/ / Modificat: 2025-03-28
Supa de sparanghel si mazare

Supa de sparanghel si mazare este o alegere perfecta pentru o masa usoara, dar plina de gust si nutrienti. Combinatia dintre sparanghelul delicat si mazarea dulce adauga o savoare aparte, in timp ce legumele precum morcovul, pastarnacul si ceapa completeaza aceasta reteta intr-un mod echilibrat. Aceasta supa cremoasa si reconfortanta poate fi servita atat la pranz, cat si la cina, si este ideala pentru a adauga un plus de vitamine si minerale in alimentatia ta. Usor de preparat si extrem de sanatoasa, supa de sparanghel si mazare este o optiune perfecta pentru oricine doreste sa se bucure de un preparat gustos si hranitor. Descopera cum poti prepara aceasta delicioasa supa, folosind ingrediente simple si naturale.

Ingrediente:

  • 700 g sparanghel verde (doar partea frageda)

  • 200 g boabe de mazare (congelata sau proaspata)

  • 1 ceapa

  • 1 morcov

  • 1 pastarnac

  • Sucul de la 1 lime (sau 1 lamâie mica, daca nu ai lime)

  • 1.5 l apa

  • 1 lingura unt

  • 200 ml smântâna pentru gatit

  • Sare pentru asezonare

Mod de preparare:

  1. Pregatirea legumelor:

    • Taie ceapa, morcovul si pastarnacul in bucati mici.

    • Taie sparanghelul in bucati de aproximativ 3-4 cm (rezervand varfurile pentru decor, daca doresti).

  2. Gatirea legumelor:

    • Intr-o oala mare, adauga untul si lasa-l sa se topeasca pe foc mediu.

    • Adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si caleste-le pentru aproximativ 5-7 minute, pana cand devin usor moi.

  3. Adaugarea apei si a sparanghelului:

    • Adauga apa si sparanghelul taiat (impreuna cu varfurile, daca le folosesti) si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, pana cand legumele sunt bine fierte.

  4. Adaugarea mazarii:

    • Adauga mazarea congelata (sau proaspata) si lasa sa fiarba inca 5-7 minute.

  5. Amestecarea si pasarea supei:

    • Foloseste un blender de mana sau un blender obisnuit pentru a pasa supa pana obtii o consistenta cremoasa. Daca iti doresti o textura mai fina, poti strecura supa.

  6. Finalizarea:

    • Pune sucul de lime (sau lamaie) in supa si amesteca bine.

    • Adauga smântâna pentru gatit si amesteca pana se omogenizeaza.

    • Asezoneaza cu sare dupa gust si mai lasa supa pe foc pentru câteva minute pentru a se incalzi bine.

  7. Servire:

    • Serveste supa calda, decorata cu varfurile de sparanghel si, optional, un strop suplimentar de smântâna sau ierburi proaspete.

Pofta buna!

Sursa: www.infarfurie.ro

Sursa foto: freepik

Articole recomandate

Citeste si despre