Supa de varza este celebra in regimurile de slabit, insa nu in varianta pe care noi o prezentam.
Foto: eatingindallas.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg varza
200 g afumatura (costita afumata)
2 morcovi mici
1 ceapa
1 lingurita cimbru uscat
3 linguri bulion
1 lingura faina
sare
piper
300 g smantana
4 linguri ulei
verdeata (marar)
3 l apa
Mod de preparare
Pune apa la fiert si afumatura cubulete, apoi, dupa circa 15 minute adauga morcovul taiat rondele si mai lasa la foc mic inca 10 minute.
Intre timp, taie varza fideluta si freac-o cu putina sare, ca sa se inmoaie. Adauga peste supa varza, cimbrul si putina sare.
Separat, prepara un rantas din ulei incins peste care ai pus ceapa tocata marunt, faina si bulionul.
Dizolva rantasul in supa si lasa oala sa fiarba, la foc mic, inca 15 minute. La final, adauga smantana, treptat, ca sa nu se taie. Potriveste de gust daca mai e nevoie, cu sare si piper, apoi presara verdeata deasupra.
Lasa supa de varza sa dea intr-un clocot, apoi serveste-o fierbinte, cu paine proaspata.