Supa de zarzavat a la grecque este foarte gustoasa si trebuie preparata vara, cand gasim o multime de legume proaspete.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 jumatate telina
3 cartofi
2 linguri orez
100 ml lapte
30 g unt
1 ou
verdeata (marar)
sare, piper
1,5 l apa
Mod de preparare
Curata legumele de coaja, spala-le bine, apoi toaca-le marunt si pune-le la fiert. Dupa ce legumele au fiert, se strecoara si se adauga in supa orezul.
Se pune din nou supa pe foc pentru aproximativ 20 de minute, dupa care se adauga laptele si se drege cu ou. Deasupra supei se presara mararul verde, tocat fin.
Trucuri
Daca vrei sa imbogatesti gustul acestei ciorbe, poti adauga si alte legume, in functie de inspiratie (praz, ardei).
Tipul bucatariei
Internationala