Supa de zarzavat face parte din categoria retetelor simple si accesibile. Se poate consuma in perioadele de dieta.
Foto: vegetarianchickie.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 morcovi
1 radacina patrunjel
2 frunze varza
1 ceapa medie
2 radacini pastarnac
1 telina mica
1 gulie
1-2 napi
3 cartofi
3 rosii
2 linguri ulei
2 l apa
sare
piper
Mod de preparare
Curata zarzavatul, spala-l foarte bine in apa rece, apoi pune legumele (mai putin rosiile) intr-o oala cu apa si pune totul sa fiarba la foc mediu.
Adauga rosiile si niste sare la jumatatea timpului de fiert, lasa supa sa fiarba la foc potrivit. Dupa ce legumele au fiert bine, se strecoara supa.
Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa taiata marunt, amestecand cu o lingura de lemn in continuu. Cand ceapa a inceput sa se inmoaie usor, se va adauga peste restul de supa. Scoate legumele si strecoara supa, pastrand doar bucatile de cartofi si nap.
Optional, pentru aceasta supa se pot prepara galuste sau taitei de casa.
Supa de zarzavat se serveste simpla sau poate fi folosita pentru prepararea diverselor retete de sosuri.
Tipul bucatariei
Internationala