Supa de zarzavat cu gris este foarte gustoasa si este un preparat sanatos, care se poate regasi in alimentatia copiilor.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
750 ml apa
100 g macris
20 g arpagic
1 lingura faina
20 g unt
1 lingurita gris
1 lingura sos de rosii
verdeata tocata
Mod de preparare
Curata legumele si spala-le bine in apa rece, apoi pune-le la calit in unt topit si putina apa. Dupa ce acestea s-au inmuiat, poti adauga faina desfacuta in putina apa rece, apoi se completeaza supa cu restul de apa.
Se lasa supa la fiert, la foc mic, iar la final se adauga grisul in ploaie. Ca sa nu apara cocoloase, te poti ajuta de un tel in forma de para.
Lasa supa sa mai fiarba 10 minute, apoi adauga sosul de rosiii si verdeata proaspat tocata.
Serveste supa calda sau rece, cu crutoane alaturi.
Tipul bucatariei
Internationala